Studiekeuzecheck bachelor in deeltijd en associate degree

21 okt
Kiest u voor een bachelorstudie in deeltijd of voor een associate degree? Meldt u dan uiterlijk 1 mei aan. Als u gaat studeren in deeltijd is het belangrijk dat u een opleiding kiest die bij u past. Nadat u de definitieve keuze heeft gemaakt meldt u zich aan op www.studielink.nl. Let op: Het is belangrijk dat u dit uiterlijk 1 mei 2014 doet. Na uw aanmelding wordt u door ons uitgenodigd voor de Studiekeuzecheck.

Waarom aanmelden voor 1 mei?

Meldt u zich uiterlijk 1 mei aan voor een bachelorstudie in deeltijd of associate degree, dan heeft u het zogenaamde toelatingsrecht. U heeft dan het recht om te worden toegelaten tot de studie. Uiteraard moeten andere zaken, zoals het voldoen aan de officiële toelatingseisen, ook in orde zijn. Bovendien heeft u dan recht op de Studiekeuzecheck.

Wat is een studiekeuzecheck?

Een studiekeuzecheck is een activiteit waarmee wordt nagegaan of u en de opleiding bij elkaar passen. De check leidt tot een individueel advies. Als blijkt dat de opleiding waarvoor u zich heeft aangemeld niet de juiste keuze is, biedt de Hanzehogeschool Groningen hulp bij het maken van een betere keuze. Het advies is echter niet bindend. Uiteindelijk bepaalt u zelf of u met de opleiding start.