Nieuw: post-bachelor en cursus Aardbevingen en diepe ondergrond

10 apr
Met ingang van september 2014 biedt de Hanzehogeschool Professionals & Bedrijven de post-bachelor ‘Aardbevingen en diepe ondergrond aan’, die inspeelt op de actuele situatie in Noord-Nederland. De leergang is bedoeld voor medewerkers en beleidsmakers van adviesbureaus, provincies en waterschappen en wordt verzorgd door de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek. Word de aardbevingsspecialist die Groningen nodig heeft.

De post-bachelor bestaat uit drie modules van elk 3 maanden. De eerste module geeft een inleiding op aardbevingen en diepe ondergrond en is ook los te volgen als cursus. Module 2 en 3 verschaffen u meer technisch inhoudelijke informatie. Thema’s als geologie en gaswinning, bevingsschade, herstel en aardbevingsbestendig bouwen en watermanagement bij bevingen komt aan de orde. De post-bachelor wordt afgesloten met een praktijkopdracht.

Met deze post-bachelor en cursus wordt een eerste invulling gegeven aan het convenant dat Hanzehogeschool, RUG en AlfaCollege ondertekenden op 20 februari onder de noemer ‘Samenwerking diepe ondergrond en bevingsbestendige bouw en infrastructuur.’ Momenteel wordt hard gewerkt aan de oprichting van het kenniscentrum EPI-Centrum (Educatie, Praktijk, Innovatie) Noord-Nederland, waarin onderzoek wordt verricht naar vragen vanuit bedrijven en samenleving op het gebied van bevingen.

Geïnteresseerd?
Wilt u meer informatie over de post-bachelor ‘Aardbevingen en diepe ondergrond’? Klik dan hier voor meer informatie. Meer informatie over de cursus vind u hier.