Congres: Financiële kansen voor de stad februari 2013

11 jan
De gebiedsontwikkeling in Nederland staat voor grote uitdagingen. Door de crisis is de markt vrijwel stil gevallen, neemt de leegstand in kantoren en andere gebouwen toe en moeten gemeenten en ontwikkelaars hun verliezen nemen. Met schaarse middelen zoeken we naar mogelijkheden en kansen voor een stad. Maar wat zijn in deze tijd nog kansen?

Saxion en Hanzehogeschool Groningen nodigen u, mede namens Grontmij en Metafoor, uit voor een middagcongres waarin volop aandacht wordt besteed aan de kansen voor de stad! Het middagcongres vindt plaats op twee data:
14 februari 2013 in Deventer en op 28 februari in Groningen.

Programma

Maartje Martens (Housing Analysis en Real Capital Systems) zal op beide middagen de problemen van de huidige woningmarkt schetsen en een aanzet geven tot een fundamenteel andere aanpak van vastgoedontwikkeling.

Tijdens de bijeenkomst in Deventer (14 februari) zal Frits Oevering (Economisch Onderzoek Rabobank) inzoomen op de situatie in de regio Oost Nederland op het gebied van demografie, economie en vastgoedmarkten om de mogelijkheden aan te geven.

In Groningen (28 februari) zal Hayo Apotheker (burgemeester gemeente Súdwest-Fryslân) een beeld schetsen van verbeterd financieel management van ruimtelijke plannen in deze veranderende markt. Na deze lezingen kunt u deelnemen aan diverse workshops (bijv. vastgoedwaardering, herbestemmen, risicomanagement en grondproblematiek).

14 februari, bij Saxion in Deventer
  • 12.00 uur Inloop met lunch;
  • 13.00 uur Opening, door Jeroen Niemans (Platform31);
  • 13.15 uur “Oost Nederland in perspectief”, door Frits Oevering (Economisch Onderzoek Rabobank);
  • 14.00 uur “Huisvesting, van financieren met schuld naar investeren in waardecreatie”, door Maartje Martens (Housing Analysis);
  • 14.45 uur Pauze;
  • 15.00 uur Workshopronde 1;
  • 16.00 uur Workshopronde 2;
  • 16.45 uur Afsluiting en netwerkborrel.

28 februari, bij 't Groninger Museum in Groningen
  • 12.00 uur Inloop met lunch;
  • 13.00 uur Opening, door Jeroen Niemans (Platform31) ;
  • 13.15 uur Hayo Apotheker (Burgemeester gemeente Súdwest-Fryslân);
  • 14.00 uur “Huisvesting, van financieren met schuld naar investeren in waardecreatie”, door Maartje Martens(Housing Analysis);
  • 14.45 uur Pauze;
  • 15.00 uur Workshopronde 1;
  • 16.00 uur Workshopronde 2;
  • 16.45 uur Afsluiting en netwerkborrel.

Workshops naar keuze

Na de plenaire lezingen kunt u deelnemen aan diverse workshops.

Doelgroep

Het middagcongres “Financiële kansen voor de stad” is interessant voor een brede doelgroep: medewerkers grondzaken, herbestemmen, ruimtelijke ordening en volkshuisvesting van de gemeenten en provincies, corporaties, projectontwikkelaars, beleggers, bouwbedrijven, stedenbouwkundige bureaus en adviesbureaus.

Wanneer en waar

• 14 februari 2013, bij Saxion in Deventer