Bedrijfskunde (bachelor in deeltijd)

Christiaan Nolles:

“Alles wat ik in de opleiding doe, heeft een relatie met mijn werk”
Christiaan Nolles, post-hbo Bedrijfskunde

Christiaan heeft de Hotelschool afgerond, een bachelor Marketingmanagement op zak en een eigen restaurant gehad. Nu is hij bedrijfsleider van alle horeca in Medisch Centrum Leeuwarden. Waarom kiest een man met zoveel kennis en ervaring nog voor een bachelor Bedrijfskunde?

“De hotelschool was een mbo-opleiding en m’n bachelor ging vooral over marketing en communicatie. Ik proefde bij mezelf de behoefte een opleiding te doen die meer over de hele breedte van bedrijfsvoering gaat. En dan kom je al snel uit bij Bedrijfskunde.
Ik zit nu in mijn laatste jaar en kan eerlijk zeggen dat de opleiding me precies gebracht heeft wat ik had verwacht. Alles is ingestoken op je eigen organisatie. Dat maakt het een hele praktische opleiding; je kunt wat je leert meteen toepassen in je werk. Die verbinding zit in de vakken, waarvoor ik voorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk kan gebruiken. Maar ook in het onderdeel Persoonlijke Ontwikkeling, waarbij je ervaringen uitwisselt met een vast groepje medestudenten. Intervisie, elkaars onderzoek bespreken, ervaringen uitwisselen. Daardoor leer je best veel over jezelf. Je bent toch gewend zaken op een bepaalde manier aan te pakken, maar door die intervisiegesprekken steek ik dingen nu soms anders in.
Ik heb er heel bewust voor gekozen de opleiding nú te volgen. Ik ben 39, net getrouwd, we hebben nog geen kinderen. De omstandigheden zijn dus ideaal. Toch is het qua plannen af en toe wel pittig. Doordeweeks doe ik niet zoveel voor de opleiding. Maar voor de papers ben ik gemiddeld twee volle weekends bezig. Wat helpt, is dat ik de weg in m’n eigen organisatie goed ken. Daardoor zijn de lijntjes kort en krijg ik de opdrachten relatief gemakkelijk af. Enkele medestudenten hebben zo’n netwerk nog niet en die ze je soms worstelen omdat ze de juiste mensen niet te pakken kunnen krijgen. “