Social Work (master)

Algemeen

De masteropleiding Social Work wordt verzorgd door de Academie voor Sociale Studiess, Hanzehogeschool Groningen in samenwerking met NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

Het werkveld social work heeft te maken met complexe, maatschappelijke vraagstukken. Ontwikkelingen als vergrijzing, integraal werken en marktwerking vragen om ervaren en gespecialiseerde professionals. Om deze uitdagingen binnen het vakgebied aan te gaan, bieden de Hanzehogeschool en NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden gezamenlijk de masteropleiding Social Work aan. Door de unieke samenwerking tussen NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen is het mogelijk om het uiteenlopende aanbod aan sociale studies in deze masteropleiding te combineren. De samenwerking tussen beide hogescholen is een ideale constructie voor de masteropleiding Social Work. De intentie is dat een master zich niet louter verdiept in één vakgebied. Hij of zij moet in staat moet zijn om over de grenzen van de verschillende vakgebieden heen te kijken. Waar de reguliere welzijnswerker tegen deze grenzen aanloopt, gaat de master in Social Work verder.

De masteropleiding Social Work bereidt u voor op een seniorpositie in het werkveld waarbij u op basis van een brede theoretische kennis kunt analyseren, innoveren, adviseren en verbinden.
Na de studie bent u uitstekend voorbereid op een positie als seniorprofessional in verschillende gebieden van social work. Als expert ontwikkelt u nieuwe aanpakken voor complexe vraagstukken en kunt u beleidsplannen vertalen naar de praktijk. Als expert in het werkveld kunt u het management adviseren op basis van uw eigen praktijkervaringen en praktijkgericht onderzoek. Kortom: u wordt de spil tussen uitvoering en beleid.

Master Social WorkOok op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.