Positieve Psychologie, Module RET / ACT / Mindfulness

Algemeen

De kern van RET (Rationeel Emotieve Therapie) en ACT (Acceptance and Commitment Therapy) is de filosofie dat het vechten tegen onvermijdelijke zaken uiteindelijk ten koste gaat van een waardevol leven. Dit uitgangspunt maakt dat deze module bij uitstek past in de leergang Positieve Psychologie die de Hanzehogeschool aanbiedt.
Tijdens de lessen besteden we aandacht aan de belangrijkste uitgangspunten (de theoretische onderbouwing en modellen) van RET en ACT en reiken we diverse oefeningen en opdrachten aan die direct gebruikt kunnen worden in individuele gesprekken met mensen en in het werken met groepen.
Deze module leidt niet op tot therapeut en is ook niet primair bedoeld voor therapeuten. Hoewel de benaderingen die in deze module aan bod komen afkomstig zijn uit de therapie worden ze inmiddels breed ingezet: veel oefeningen zijn zeer geschikt om in te zetten bij mensen met vraagstukken over werk, stress, zorgen over allerlei zaken en alle andere gewone dingen van het leven, zonder dat er sprake is van psychopathologie. En natuurlijk is het niet verboden zelf aan de slag te gaan met RET, mindfulness en ACT: heel leerzaam en zinvol!

Deze module is een onderdeel van de leergang Positieve Psychologie, maar kan ook als los gevolgd worden.

Na het volgen van de module:

  • heeft u theoretische basiskennis over RET, ACT en mindfulness.
  • kunt u werken met oefeningen en werkvormen uit RET, ACT en mindfulness.
  • bent u bekend met de belangrijkste literatuur op dit vlak zodat u ook na deze module verder kunt studeren.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Informatie? Gids samenstellen?

Meer informatie over deze cursus of onze andere diensten? Stel dan hier je vraag, maak een afspraak of stel jouw gids op maat samenInformatie aanvragen