Positieve Psychologie, Masterclass Waarderend onderzoeken

Algemeen

Waarderend Onderzoeken (ook bekend als waarderend veranderen, en waarderend vernieuwen) is een krachtige en positieve methode om te werken aan verandering en ontwikkeling in organisaties. In plaats van te werken vanuit het probleem zoals we doorgaans doen, start Waarderend onderzoek. bij de kracht, talent en potentie die al aanwezig zijn in de organisatie of het team. Het onderzoek richt zich op wat er al goed gaat en hoe dat goede verder vergroot en versterkt kan worden. Waarderend betekent daarbij niet hetzelfde als ‘alles maar positief bekijken’. Waarderend betekent werken met dat wat er is:, zowel van het positieve als het negatieve valt te leren. Kenmerkend voor deze methode is het uitstellen van je oordeel, het oprecht nieuwsgierig zijn en het stellen van ‘krachtgerichte’ vragen. Door te onderzoeken wat er al werkt komt er verandering op gang. Onderzoek doen is tegelijkertijd een interventie doen, die twee zaken staan niet los van elkaar. In deze masterclass leert én ervaart u praktische tools en handvatten zoals het bekende 5D waarmee je snel zelf aan de slag kan in jouw team of organisatie..


Na het volgen van de masterclass:

  • heeft u praktische tools en handvatten om een positieve bijdrage te leveren aan verandering en ontwikkeling in uw team of organisatie ;
  • heeft u theoretische basiskennis opgedaan van het hele proces van waarderend onderzoeken ;
  • kent u de 5D-cyclus en de verschillende onderdelen daarvan.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.