Positieve Psychologie, Masterclass Verbindende Communicatie

Algemeen
De positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van optimaal menselijk functioneren en richt zich ook op de sterke kanten van de mens. Positief psychologen doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder mensen floreren en passen de gevonden inzichten toe in interventies om zo het welbevinden van mensen te bevorderen.

In deze masterclass leert u hoe u (onbewuste) reacties zoals strijd, vechten of terugtrekken (van uzelf of de ander) om kunt zetten naar een open, verbindende en effectieve manier van samenwerking en hoe u kunt communiceren op een manier waarbij u recht doet aan de gevoelens en behoeften van alle betrokkenen en dus oog hebt voor wat uzelf en de ander(en) nodig hebben. We gaan er dus van uit dat we het welbevinden van alle betrokken bevorderen.

De masterclass is gebaseerd op het gedachtegoed van de Amerikaanse psycholoog M. Rosenberg: Nonviolant Communication. In het Nederlandse taalgebied wordt dit meestal vertaald naar Verbindende Communicatie.

Deze masterclass is een onderdeel van de leergang Positieve Psychologie, maar kan ook los gevolgd worden.


Na het volgen van de masterclass

  • Heeft u theoretische kennis opgedaan over Verbindende Communicatie.
  • Kunt u deze kennis vertalen naar toepassingen/interventies in opvoeding, onderwijs, leiderschap, groepswerk en commerciële context.
  • Kunt u effectiever omgaan met spanningsvolle situaties in relaties.
  • Kunt u doelgerichter ingrijpen in dreigende conflicten
  • Bent u meer in staat om weerstand om te buigen naar begrip en acceptatie.
  • Leert u win – win situaties te creëren bij veronderstelde tegenstellingen of dreigende conflicten.
  • Kunt u interventies combineren tot een programma passend bij uw doelstelling en doelgroep.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever een in-company training? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Informatie? Gids samenstellen?

Meer informatie over deze cursus of onze andere diensten? Stel dan hier je vraag, maak een afspraak of stel jouw gids op maat samenInformatie aanvragen