Positieve Psychologie, Masterclass Positief opvoeden

De positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van optimaal menselijk functioneren en richt zich ook op de sterke kanten van de mens. Positief psychologen doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder mensen floreren en passen de gevonden inzichten toe in interventies om zo het welbevinden van mensen te bevorderen.

In deze masterclass leert u welke interventies er al ontwikkeld zijn om het welbevinden van kinderen en jongeren te vergroten. We presenteren een serie toepassingen, best practices en rich practices uit de dagelijkse praktijk van opvoeding, onderwijs, coaching en begeleiding van jonge kinderen, pubers en jongvolwassenen.

Deze masterclass is een onderdeel van de leergang Positieve Psychologie, maar kan ook los gevolgd worden.

Na het volgen van de masterclass

• heeft u theoretische kennis opgedaan van de positieve psychologie en tal van bekende en minder bekende interventies en toepassingen;
  • kunt u deze kennis vertalen naar toepassingen/interventies in opvoeding, onderwijs en begeleiding van jongeren;
  • heeft u kennis en vaardigheden opgedaan van een aantal vaardigheden die u kunnen helpen in de communicatie met jongeren;
  • kunt u interventies combineren tot een programma passend bij uw doelstelling en doelgroep.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.