Positieve Psychologie, Masterclass Deep Democracy

Positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van optimaal menselijk functioneren en richt zich op de sterke kanten van de mens. Positief psychologen doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder mensen floreren en passen de gevonden inzichten toe in interventies om zo het welbevinden van mensen te bevorderen. De centrale vraag binnen de positieve psychologie is: hoe bewerkstelligen we positieve veranderingen bij onszelf, in organisaties, bij onze medewerkers, teamleden en/of bij onze kinderen?

In deze masterclass leert u hoe Deep Democracy behulpzaam kan zijn in het vergroten van het welbevinden in (werk)relaties. U leert de filosofie van Deep Democracy kennen en interventies toepassen; in organisaties, in de maatschappij, thuis en bij uzelf.

Deep Democracy is een vernieuwende methode en filosofie die zich richt op het verbeteren van relaties tussen mensen. De methode heet ‘democratisch’ omdat het benadrukt dat elke invalshoek er toe doet, dat iedereen verschillend is en dat de kwaliteit van dialoog, overleg en besluiten het grootste is wanneer zowel de meerderheids- als de minderheidsstem gewaardeerd wordt. Het is ‘deep’, omdat het de communicatie tussen mensen opent voorbij de verschillen. Het brengt emoties, standpunten, gevoelens en ideeën naar de oppervlakte. Het maakt gesprekken eerlijker en realistischer waardoor er draagvlak ontstaat om samen te werken aan het hoogst haalbare.

Deep Democracy is ook een praktische methode die bruikbaar is voor iedereen in alle interacties tussen mensen. Op het werk, thuis, op school of in de wijk. Het helpt om (lastige) gesprekken te voeren en conflicten op te lossen. In grote en kleine groepen, één op één of met jezelf.

Deze masterclass is een onderdeel van de leergang Positieve Psychologie, maar kan ook los gevolgd worden.

Na het volgen van de masterclass

• heeft u de filosofie en methode van Deep Democracy leren kennen
  • kunt u deze kennis vertalen naar toepassingen/interventies in uw eigen (werk)omgeving;
  • heeft u kennis en vaardigheden opgedaan om de basisinterventies van Deep Democracy toe te passen

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.