Leergang Positieve Psychologie

Algemeen

Hoe kunnen wij het geluk van onszelf en van anderen positief beïnvloeden? Hoe houden we onze mentale en fysieke conditie op peil? Hoe blijven we bevlogen en veerkrachtig? Hoe kunnen we er voor zorgen dat we duurzaam inzetbaar zijn? Moet het altijd maar beter, sneller en anders of kunnen we tevreden zijn met wat er is, aandacht hebben voor het moment en voor wat er al bereikt is?
Kortom: hoe bewerkstelligen we positieve veranderingen in organisaties, bij onszelf, bij onze medewerkers, teamleden en/of bij onze kinderen?

Dit zijn vragen die centraal staan binnen de positieve psychologie. De positieve psychologie is de wetenschappelijke studie van optimaal menselijk functioneren en richt zich op de sterke kanten van de mens. Positief psychologen doen onderzoek naar de omstandigheden waaronder mensen floreren en passen de gevonden inzichten toe in interventies om zo het welbevinden van mensen te bevorderen.

In de aangeboden leergang krijgt u naast een gedegen theoretische basis op het gebied van de positieve psychologie handvatten aangereikt om daadwerkelijk het welbevinden van uzelf en van anderen te vergroten. Dit doen we door op zoek te gaan naar best-practices en door deze best-practices toe te passen in de praktijk, in uw praktijk!

Bent u werkzaam als leidinggevende, projectleider, consulent, adviseur, klantmanager, trainer, coach, begeleider, praktijkondersteuner of medewerker in een sociaal team? Bent u werkzaam in de gezondheidszorg, zakelijke dienstverlening, sport, welzijn of in het onderwijs? Dan heeft u in uw werk te maken met mensen en hun gedrag en kunnen de inzichten uit de positieve psychologie u helpen het beste uit uzelf en uit anderen te halen!

Na het volgen van de leergang:

  • heeft u theoretische kennis opgedaan van de positieve psychologie;
  • kunt u deze kennis vertalen naar toepassingen/interventies in uw eigen werkveld;
  • kunt u gebruik maken van positieve gesprekstechnieken;
  • kunt u op een waarderende manier kijken en onderzoeken;
  • kent u verschillende toepassingen, methodes en oefeningen die in de positieve psychologie gebruikt worden;
  • beschikt u over een overzicht van relevante, recente publicaties, filmpjes en websites met interessante informatie over de positieve psychologie zodat u ook na de leergang verder kunt studeren;
  • beschikt u over een groter professionele netwerk: de leergang brengt u in contact met docenten en studenten uit verschillende profit en non-profit organisaties die uw belangstelling voor deze nieuwe stroming inde psychologie delen.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.