IRB Experttraining; Maatschappelijke Participatie door Rehabilitatie

In deze leergang wordt de Individuele rehabilitatiebenadering (IRB) door de deelnemer in de praktijk onder supervisie toegepast. Gedurende de leergang wordt de student gecoacht vanuit de opleiding. Alle IRB stappen worden met minimaal één cliënt gerealiseerd. Daarnaast wordt de kennis getoetst in een casustoets en literatuurtoets. Op de lesdagen is er ruimte voor intervisie en worden referaten door de studenten verzorgd over een relevant thema.

Na het volgen van de cursus, opleiding of leergang:

• heeft u kennis van de visie en theorieën van rehabilitatie;
  • kunt u rehabilitatiegericht redeneren en vakliteratuur interpreteren;
  • kunt u rehabilitatiebehoeften vaststellen en problemen om deze te realiseren op organisatie en maatschappelijk niveau identificeren;
  • bent u in staat om samen met de cliënt een rehabilitatietraject (de IRB) te plannen, uit te voeren en te evalueren;
  • kunt u de schriftelijke verslaglegging behorende bij de IRB gebruiken;
  • bent u in staat om de praktijk aan te passen/ bij te stellen op basis van het gedachtegoed van rehabilitatie en de behoefte van de cliënt.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Informatie? Gids samenstellen?

Meer informatie over onze opleidingen op het gebied van zorg en welzijn, of onze andere diensten? Stel dan hier uw vraag, maak een afspraak of stel uw gids op maat samenInformatie aanvragen

Niet gevonden wat u zoekt?