Begeleidingskunde: Supervisie en Coaching

Algemeen

De vraag naar professionele begeleidingsdeskundigen neemt steeds toe. De opleiding Begeleidingskunde: Supervisie en Coaching van de Academie voor Sociale Studies is een opleiding op Post-Hbo-niveau voor de ervaren professional in het agogisch domein zoals, trainers, coaches, hulpverleners, geestelijk verzorgers, opleiders, personeelsfunctionarissen, leidinggevenden, adviseurs etc.
Zij oefenen een beroep uit waarin de ontmoeting centraal staat en methodische hantering van de relatie met de ander essentieel is voor het bereiken van de gewenste ontwikkeling van de ander. Supervisie en Coaching zijn hiervoor passende begeleidingsmethoden. In Supervisie en Coaching wordt de leervraag bekeken vanuit zowel persoonlijk/ professionele- als organisatie- als samenlevingscontext. Daarnaast past deze opleiding bij diegene die het een uitdaging vindt om als professioneel begeleider leerprocessen te begeleiden van professionals (in opleiding) en liefst daar enige ervaring in heeft. De opleiding is erkend door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC). Het succesvol afsluiten van de opleiding geeft toegang tot het 2de deel van de Master Begeleidingskunde in Nijmegen of Rotterdam. De opleiding tot Registercoach is een integraal onderdeel van de opleiding Begeleidingskunde. Dit onderdeel kan ook separaat gevolgd worden door LVSC geregistreerde supervisoren.Na het volgen van de opleiding:

  • kunt u samen met uw supervisant een leertraject vorm en inhoud geven;
  • weet u welke attitude en vaardigheden passend zijn bij de verschillende leerbegeleidingsmethoden: Supervisie, Coaching, Begeleide Intervisie en andere begeleidingsvormen;
  • bent u in staat om de ontwikkelvraag van de supervisant centraal te stellen en te relateren aan de beroepscontext waarin deze leervraag zich aandient;
  • voert u met uw supervisant een dialoog over de complexiteit waarbinnen professionals werkzaam zijn;
  • kunt u trage vragen onderzoeken met de supervisant (slow learning);
  • kent u de kracht en waarde van effectieve communicatiemethoden;
  • en bovenal; kent u uw eigen professionele en persoonlijke kwaliteiten die u meeneemt in de professionele ontmoeting;
  • kunt u zich als Supervisor en Registercoach laten registreren bij de LVSC.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.