Masterclass Kennismaken met Transactionele Analyse

Algemeen

U kent vast wel bepaalde situaties waarin communicatie niet gaat zoals gewenst en dat je met een vervelend gevoel blijft zitten. Je begrijpt het gedrag van de ander niet en soms snap je niet waarom je naar die ene persoon doet zoals je doet en liever anders had willen reageren. Hoe komt dat toch? En hoe kun je dat veranderen?

Transactionele Analyse (TA) is een sociale en psychologische theorie, ontwikkeld door de Canadese psychiater Eric Berne. TA kenmerkt zich door een humanistische levensvisie en wordt tot de positieve psychologie gerekend. TA is vooral een praktische theorie over de persoonlijkheid, communicatie en het gedrag van mensen. TA richt zich op persoonlijk en professionele groei en ontwikkeling en helpt ons (vaak onbewuste) gedragspatronen te herkennen. TA wordt gebruikt in de psychotherapie, ontwikkelingspsychologie, bij coaching en bij team- en organisatieontwikkeling en niet te vergeten: gewoon thuis. Breed toepasbaar dus!

Na het volgen van de masterclass

In deze masterclass leert U hoe eenvoudige TA modellen behulpzaam zijn bij het begrijpen en beïnvloeden van de communicatie tussen jezelf en de ander. U maakt kennis met de uitgangspunten en een aantal basisconcepten van de TA. Aan de orde komen levenspositie, ego-toestanden, de dramadriehoek en de compassiedriehoek. U speelt ermee en leert de communicatie tussen mensen op een positieve manier te beïnvloeden in de dagelijkse praktijk van leven, werken en ontspannen.

Na afloop heeft u meer (zelf)inzicht in het herkennen van onbewuste patronen die het denken, voelen en het doen van jou als professional en als individu kunnen sturen. U kunt effectiever communiceren en handelen en het gedrag van uzelf en anderen op een positieve manier beïnvloeden. Samen-leven en samen-werken gaat veel soepeler!