Logopedie (deeltijd)

Algemeen

De opleiding Logopedie (deeltijd) wordt verzorgd door de Academie voor Gezondheidsstudies van de Hanzehogeschool Groningen.

Als logopedist bied je mensen ondersteuning bij het herstellen of verbeteren van communicatie door middel van therapie, training en advies. Tijdens de opleiding ontwikkel je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om het vak van logopedist uit te oefenen.
We werken met het landelijk overeengekomen opleidingsprofiel op basis van de zeven rollen van de CanMEDS (Canadian Medical Education Direction for Specialists).

De opleiding logopedie is een bacheloropleiding en duurt in principe vier jaar, waarbij het mogelijk is in eigen tempo (naast werk en gezin) je diploma te halen.

De vaste contactdag voor de basismodules (nominale duur van twee jaar) is de vrijdag. Op deze contactdagen wordt er gewerkt en geleerd in een leergemeenschap bestaande uit studenten en docenten.

Na het volgen van de opleiding Logopedie:

  • kun je cliënten met problemen op het terrein van stem, slikken, spraak, taal, ademhaling en gehoor behandelen en begeleiden.
  • voer je cliëntgericht onderzoek uit, je adviseert, behandelt, geeft voorlichting en werkt preventief;
  • instrueer je en begeleid partners, familieleden en verzorgers van patiënten;
  • werk je professioneel, evidence-based en effectief;
  • werk je als logopedist in een vrijgevestigde praktijk, ziekenhuis, verpleeghuis of bijvoorbeeld een doveninstituut.

Deze opleiding doet mee aan het OCW-experiment leeruitkomsten, gericht op het flexibiliseren van het deeltijdonderwijs. Dit experiment loopt van 1 juli 2016 t/m 30 juni 2022.

Ervaringen klant


Nynke Algera

Logopedie (deeltijd)

Lees verder »

Informatie? Gids samenstellen?

Meer informatie over deze opleiding of onze andere diensten? Stel dan hier uw vraag, maak een afspraak of stel uw gids op maat samenInformatie aanvragen

Inschrijven

Inschrijven voor Logopedie (deeltijd) kan via: www.hanze.studielink.nl. Nadat wij uw aanmelding via Studielink bevestigd hebben gekregen, vragen wij u nog nadere informatie om te checken of u aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet.

Let op: inschrijven kan alleen met een DigiD. Deze kunt u aanvragen via www.digid.nl