Projectmatig werken

Algemeen

Binnen organisaties wordt steeds meer projectmatig gewerkt en als medewerker wordt u steeds vaker gevraagd om vanuit uw rol mee te doen aan projecten en bij te dragen aan het gewenste projectresultaat. U wordt hierdoor geconfronteerd met een andere manier van werken. In plaats van taakgericht en routinematig bezig te zijn, moet u binnen een projectteam, ineens doelgericht en projectmatig aan de slag. De cursus projectmatig werken is bij uitstek geschikt voor startende projectleiders, projectmedewerkers en ondersteuners die steeds vaker betrokken worden bij het projectmatig werken. In deze praktische cursus leert u de uitgangspunten, methodes en technieken van projectmatig werken en kunt u uw eigen rol in het project duidelijk bepalen.

Na het volgen van de cursus:

  • Bent u in staat aan te geven wanneer er sprake is van een project;
  • Beschikt u over de nodige basiskennis van projectmatig werken en de projectorganisatie;
  • Kunt u de succesfactoren en kenmerken benoemen van projectmatig werken en projecten;
  • Kunt een projectorganisatie beschrijven;
  • Kunt u een bijdrage leveren aan het projectplan;
  • Kunt u de consequenties van dit plan voor uw eigen werkzaamheden goed inschatten;
  • Kunt u uw eigen werkzaamheden binnen het project goed plannen en beheersen.

Samenwerking Hanzehogeschool en Triple Plus

Onze scholing op het gebied van projectmanagement vindt plaats in samenwerking met Triple Plus. Medewerkers van Triple Plus verzorgen trainingen projectmanagement maar werken ook als (interim) projectleiders. Dankzij jarenlange ervaring kent Triple Plus alle ins en outs van projectmanagement in de praktijk. De Hanzehogeschool heeft veel ervaring met de koppeling van project en organisatie. De samenwerking tussen Triple Plus en de Hanzehogeschool biedt u dus praktische en inhoudelijke kennis van projectmanagement maar laat ook zien hoe u een project in de context kunt inpassen.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.