Projectmanagement voor projectleiders

Algemeen

Steeds vaker worden veranderingen in organisaties als projecten uitgevoerd. Als projectleider wilt u uw project succesvol afronden. Maar hoe doet u dat en hoe krijgt u alle teamleden mee? In deze opleiding leert u de uitgangspunten, methodes en technieken van projectmanagement kennen. U start met het studieonderdeel projectmatig werken en vervolgens het studieonderdeel: projectcompetenties

De opleiding is zeer geschikt voor mensen die zich willen bekwamen in de principes van projectmanagement . Deze opleiding biedt u een gedegen theoretische kennis van zowel de ‘harde’ instrumentele kant als de ‘zachte’ sociale kant van projectmanagement.

Na het volgen van de opleiding:

  • kunt u beslismomenten binnen projecten definiëren;
  • kunt u methodieken toepassen die ervoor zorgen dat een project beheersbaar blijft qua tijd, kosten en kwaliteit;
  • beheerst u methoden en technieken voor projectplanning, -besturing en kwaliteitsbewaking;
  • heeft u kennis van budgettering en financiën binnen een project;
  • beheerst u de basisprincipes van projectleiderschap en het managen van projectteams;

Samenwerking Hanzehogeschool en Triple Plus

Onze scholing op het gebied van projectmanagement vindt plaats in samenwerking met Triple Plus. Medewerkers van Triple Plus verzorgen trainingen projectmanagement maar werken ook als (interim) projectleiders. Dankzij jarenlange ervaring kent Triple Plus alle ins en outs van projectmanagement in de praktijk. De Hanzehogeschool heeft veel ervaring met de koppeling van project en organisatie. De samenwerking tussen Triple Plus en de Hanzehogeschool biedt u dus praktische en inhoudelijke kennis van projectmanagement maar laat ook zien hoe u een project in de context kunt inpassen.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.