Business Controller

Algemeen

De post-HBO opleiding Business Controller wordt verzorgd door het Instituut voor Financieel Economisch Management (FEM). Dit programma is ontwikkeld vanuit de gedachte een nieuwe generatie business controllers op te leiden door een curriculum aan te reiken dat modules voor zowel persoonlijke- als vakinhoudelijke ontwikkeling bevat.

Na het volgen opleiding:

De business controller als de CFO van de werkvloer
Menig organisatie vraagt meer van de CFO omdat winstgevendheid en continuïteit onder druk staan. Mede daardoor groeit de behoefte aan een nieuw type controller die informatie uit de business weet te halen en blijvend resultaat achterlaat. Wij noemen deze persoon de business controller. Deze controller is dan idealiter ook een beetje de CFO van de werkvloer, vertrouwenspersoon van het middenkader en leider van belangrijke veranderingsprocessen in de organisatie.

De business controller moet in staat zijn om externe marktontwikkelingen te achterhalen. Internettechnologie maakt de wereld steeds transparanter en verkort de levenscyclus van een business model drastisch. Het garanderen van optimale winstgevendheid in brede zin en continuïteit van de organisatie wordt bepaald door het vermogen om cijfers en trends tijdig te kunnen vertalen naar strategie en tactiek van de organisatie. Steeds belangrijker wordt het kunnen verbinden van finance met afdelingen zoals inkoop, marketing en sales. De sleutel tot het kunnen begrijpen van andere afdelingen op weg naar maximaal overall rendement ligt, naast het hebben van vakinhoudelijke expertise, sterk op het vlak van persoonlijke vaardigheden. De business controller als geweten van de business en haar toekomst. Een professional die door de business gezien wordt als partner, verbeteringen herkent en deze op de agenda weet te krijgen.

Ook op maat voor uw organisatie

Wilt u liever in-company? Of denkt u aan een opleiding die niet op onze website staat? Voor vrijwel alle opleidingen geldt dat maatwerk ook mogelijk is. Neem voor meer informatie direct contact op of vraag vrijblijvend een offerte aan.