Facility Management (deeltijd)

Algemeen

Organisaties en commerciële bedrijven zien steeds meer het belang van een optimale werk-, woon- en verblijfsomgeving. Daar hebben ze goed opgeleide facility managers voor nodig. Vanuit de arbeidsmarkt is er dan ook een groeiende behoefte aan facility managers op hbo-niveau. Wilt u uw kennis en vaardigheden verder ontwikkelen en tegelijkertijd blijven werken? Volg dan de hbo-deeltijdopleiding Facility Management bij de Hanzehogeschool Groningen.

De Facility Manager van de toekomst

Een goede facility manager beschikt over een brede economische basis en uiteraard kennis en vaardigheden op het gebied van facilitaire dienstverlening. Daarnaast zijn goede communicatie vaardigheden, management skills en een klantgerichte dienstverlening onmisbaar.

De deeltijdopleiding Facility Management is er voor facility managers, facilitair medewerkers en projectmedewerkers die kennis en vaardigheden willen verwerven om door te groeien in hun vak. De opleiding is ook uitermate geschikt voor mensen die een mbo-diploma Facilitaire Dienstverlening hebben behaald en het vak op een hoger niveau willen uitoefenen.

Werkend leren

Het volledige opleidingsprogramma voor de hbo-opleiding Facility Management in deeltijd is gebaseerd op het principe van werkend leren. Uw werksituatie en die van uw medestudenten staan centraal. Action Learning opdrachten (dat zijn opdrachten die bij voorkeur in de eigen werksituatie worden uitgevoerd) vormen de kern van de opleiding. Om succesvol te studeren in de deeltijdopleiding Facility Management, moet u dus een passende werkomgeving hebben.

Studie op maat

De lengte van het studieprogramma is afhankelijk van uw vooropleiding,uw werkervaring en uw huidige functie. Het reguliere traject duurt vier jaar. Studenten die een aantal jaren als leidinggevende in het werkveld facility management werkzaam zijn of studenten de een vooropleiding op hbo-niveau hebben, kunnen de studie in 3.5 jaar afronden.

De grootste in Nederland

De Hanzehogeschool Groningen heeft de grootste Facility Management opleiding van Nederland en is daarmee de grootste ter wereld. Ondanks het grote aantal voltijd- en deeltijdstudenten, is er sprake van een overzichtelijk instituut. Het Instituut voor Facility Management bestaat uit een vast team van docenten met zowel onderwijs- als praktijkervaring.

Na het volgen van de deeltijdopleiding:

  • beschikt u over uitgebreide theoretische kennis;
  • hebt u uw praktische vaardigheden verder ontwikkeld;
  • kunt u beleid voor facilitair management opstellen en implementeren;
  • adviseert u het management over facilitair beleid;
  • kunt u leidinggeven aan een groep facilitaire medewerkers.

Informatie? Gids samenstellen?

Meer informatie over deze opleiding of onze andere diensten? Stel dan hier uw vraag, maak een afspraak of stel uw gids op maat samenInformatie aanvragen

Inschrijven

Inschrijven voor Facility Management (deeltijd) kan via: www.hanze.studielink.nl. Nadat wij uw aanmelding via Studielink bevestigd hebben gekregen, vragen wij u nog nadere informatie om te checken of u aan alle toelatingsvoorwaarden voldoet.

Let op: inschrijven kan alleen met een DigiD. Deze kunt u aanvragen via www.digid.nl