Klimwand in het onderwijs

Algemeen

Deze cursus wordt aangeboden door het Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen

Veel vakleerkrachten bewegingsonderwijs geven les op de klimwand van de school of in een klimcentrum. Deze docenten geven vaak al jaren klimles, kunnen mogelijk een veilige en attractieve lessenreeks klimmen aanbieden, maar zijn niet altijd gecertificeerd. Het Klimplatform Onderwijs (overlegorgaan van klimdocenten aan de ALO’s en de Nederlandse Klim- en Bergsportvereniging, gesteund door de KVLO) biedt een scholings- en examenmoment aan voor vakleerkrachten die zeer ervaren zijn in het verzorgen van klimlessen. Zij krijgen de mogelijkheid aan te tonen over voldoende kennis en vaardigheden te beschikken om het certificaat Sportklimbegeleider Onderwijs - Indoor Toprope (SKBO-IT) te behalen.

Om definitief deel te kunnen nemen aan deze scholing heeft eerst een korte EVC-screening plaats; daartoe vullen de deelnemers een vragenlijst in.

Na deelname aan de scholing

  • Is vastgesteld of u voldoende competent bent om in aanmerking te komen voor het Certificaat SKBO-IT;
  • Kan afhankelijk van de uitkomst van de toetsing het certificaat worden toegekend.

Informatie? Gids samenstellen?

Meer informatie over onze opleidingen op het gebied van sport, of onze andere diensten? Stel dan hier uw vraag, maak een afspraak of stel uw gids op maat samenInformatie aanvragen